עד תחילת עידן בניית אתרי האינטרנט המתקדמים, בעלי מערכות התוכן, היינו בונים אתרים בשפת ה- HTML כדפים סטאטיים ולא דינאמיים.
משנת 2000 החלו לצוץ, כפטריות לאחר הגשם, אתרי תדמית הכוללים מערכות תוכן דינאמיות.
על פניו, מצב זה עשוי להתקבל כפתרון יעיל ונוח לאותן חברות שמבקשות לבצע שינויים באתרן, כיוון שאפשרות זו מבטלת את התלות בחברות בניית אתרים, בהזנת התוכן לאתר (תמונות, מוצרים ועוד), וכן נוצרת אשליה של חיסכון כלכלי.
אך ה"יתרונות" הללו אינם עומדים במבחן המציאות, הלכה למעשה אותן חברות המחזיקות בעצמאות אינטרנטית הן החברות אשר פוגעות לעצמן בתדמית. במרבית המקרים השינויים באתר נעשים ע"י גורמים בלתי מקצועיים ובעלי הבנה שטחית בדיסציפלינה (אינטרנט, כתיבת תוכן, עיצוב גראפי ובמקרים קיצוניים אף נטולי אוריינטציה למחשב), וכך גם האתר נראה בסוף היום, וחבל.
כמו כן, לאחר בדיקה מעמיקה שערכתי באתרים עסקיים של חברות ישראליות המובילות במשק, הבחנתי כי חברות רבות, אמנם בנו אתרים תדמיתיים בעלי מערכות תוכן, אך משום מה אינן מעדכנות את האתר.
לאור ניסיוני העשיר בתחום האינטרנט וסיוע ל- 500 חברות (לפחות) המובילות במשק הישראלי בבניית אתרי האינטרנט שלהן, אני ממליץ לכל מי שחושב לבנות אתר תדמית לחברה שלו ואינו מתכוון להעסיק איש מקצוע בעל אוריינטציה לכתיבת קוד באינטרנט וזיקה לעיצוב גראפי, לשקול היטב את היתרונות מול החסרונות. יש צורך בהבנה של מגוון ההבטים בנושא, ועדיף לבנות אתר אינטרנט ללא מערכות ניהול, אלא לבחור בדפים סטאטיים המעוצבים אישית.
יש לזכור כי בעולם העסקי - אתר האינטרנט שלך הוא כרטיס הביקור שלך!